Autocad Nedir Ne İşe Yarar?
AutoCAD nedir ve ne içindir? Daha önce tasarım endüstrisindeyseniz veya buna girmeyi düşünüyorsanız, muhtemelen AutoCAD’ı duydunuz. Ama tam olarak nedir ve neden bu kadar önemli?
AutoCAD, çok çeşitli tasarım süreçleri için kullanılan bilgisayar destekli bir çizim programıdır. Kullanımı, gerçek çizim araçlarının elektronik eşdeğerlerini kullanarak çizim yapmaya odaklanır. Dijital hassasiyet için destek, ölçümler ve hesaplamalar, 3D bileşenler ve veri paylaşımına yardımcı olur.
Başarısının çoğu, yazılım tarafından desteklenen çeşitli tasarım görevlerine atfedilebilir. Bu makalenin geri kalanında, yazılım paketinin en önemli ayrıntıları ve birçok kullanımında size rehberlik edeceğiz.
Autocad Nedir Ne İşe Yarar?
AutoCAD nedir?
1980’lerde, ressamların, mimarların ve mühendislerin yaklaşımını basitleştirmek isteyen bir grup mühendis, çizim projelerine yaklaştı ve 1970’lerde popüler olan zor CAD süreçlerini geliştirme fikrini buldu.
Bu amaçla, dahili grafik denetleyicileri, tasarımcıların ön uçta diyagramlar çizmesine izin veren mikrobilgisayarlara entegre edildi ve dahili grafik denetleyicileri bu diyagramları arka uçtan kopyaladı. Ve sonraki yıllarda, bu yenilikçi süreç tasarım dünyasında devrim yaratacaktır.
Basitçe söylemek gerekirse, AutoCAD bir bilgisayar kullanarak 2D ve 3D modelleri çizmek için kullanılan ticari bir yazılım uygulamasıdır. Bu açıklama, AutoCAD’ın ne için kullanıldığına dair her şeyi kapsayan bir açıklama sağlarken, kullanımlarını yazılımın bilindiği belirli birimlere ayırmaz. Bu nedenle, CAD yazılımından yararlanmanın 5 pratik yolunu özetleyeceğim.
AutoCAD Ne İşe Yarar?
AutoCAD otomatik bilgisayar destekli tasarım anlamına gelir.
Mimari planlama aracı.
AutoCAD, kullanıcılarına yerleşik tasarım düzenleriyle birlikte gelen sezgisel bir kullanıcı arayüzü sağlar. Bu düzenler, mimari planlama ve bina inşaatı için özel olarak tasarlanmış çok sayıda şablon içerir.
Bu nedenle, AutoCAD hakkında yeterli bilgiye sahip olan herkes, inşaat için mimari planların tasarımını veya gerçek zamanlı olarak kopyalanacak yapıların inşasını içeren projeler yapabilir.
AutoCAD’ın daha yeni sürümleri, mimarlara ve inşaatçılara bina bileşenlerini analiz etmek ve sanal olarak tasarlanmış bir binanın her destekleyici yapısının stres ve yük seviyelerini ele almak için gerekli analitik araçları sağlar.
Bu, AutoCAD ile bir mimari plan oluşturabileceğiniz, bir bina tasarlayabileceğiniz ve bir binanın kapasitesini ve güçlü yönlerini fiziksel bir sitede çoğaltmadan önce anlamak için özel analizler yapabileceğiniz anlamına gelir.
Mühendislik Çizim Aracı.
Mühendislik bileşen çizimi, altyapı tasarımları ve HVAC sistemleri analizi çoğu mühendislik disiplininde önemli bir rol oynamaktadır – Civil Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Sistem Mühendisliği ve Elektrik Mühendisliği. İnsan hatasını en aza indirirken bunu mümkün kılmak için bilgisayarlar. – Desteklenen Tasarım Uygulaması
AutoCAD, önerilen tasarım yazılımı uygulamalarından biridir, çünkü bu alanlardaki profesyonellere, mühendislik fikirlerini ihtiyaç duydukları hassasiyetle hayata geçirmek için kullanılabilecek benzersiz çizim araçları sağlar.
Bu nedenle AutoCAD, mekanik bileşenler tasarlamak, elektrik ve boru sistemlerini analiz etmek ve ortaya çıkabilecek tasarım sorunlarını çözmek için bir yazılım olarak çalışır.
Grafik Tasarım Aracı.
Bilgisayar destekli tasarım topluluğunda tartışmasız daha gelişmiş grafik tasarım araçları olsa da, AutoCAD’in kullanıcıların mimari alanları planlamasına, haritalamasına ve kullanmasına izin veren doğal yetenekleri onu zorlu bir tasarım aracı haline getiriyor.
3D Max, Maya ve diğer tasarım/animasyon araçları ile eş zamanlı olarak.
AutoCAD, animasyon projelerine yardımcı olmak için arayüzünden diğer gelişmiş CAD uygulamalarına aktarılabilen DWG ve DXF dosyalarının kullanımını destekler. Bu, bir animatör veya grafik sanatçısı olarak, tasarımın gelişmiş modelleme uygulamalarına daha fazla dahil edilmesi için ihraç edilebilecek bina yapıları ve mimari planlar oluşturmak için AutoCAD kullanabileceğiniz anlamına gelir.
3D Baskı Aracı.
3D baskılı bir nesne oluşturmak için, bir birey bu üç işlemden geçmelidir; Bir nesne seçin, seçilen nesnenin sanal 3D gösterimini alın ve ardından bu prototipi 3D yazdırma için bir 3D yazıcıya koyun.
3D baskı işleminden, bir model tasarım aracının veya yazılımının kesinlikle bir rol oynadığı açıktır ve AutoCAD’in devreye girdiği yerdir. AutoCAD ile 3D baskı meraklıları çalışma alanlarında kendileri için konuşan 3D modeller oluşturabilirler. 3D baskı işleminde kullanın.
AutoCAD ayrıca modellerinizi arayüzünde tasarlayabilir ve tasarımlarınızı, çoğu 3D yazıcı ve dilimleme yazılımının çalıştığı tercih edilen ‘.stl’ biçiminde dışa aktarabilir ve dosya uyumluluğunun sizin için bir sorun olmamasını sağlar.
Moda Endüstrisinde.
Herhangi bir elmas, köpüklü taş veya giymekten veya izlemekten hoşlandığınız mücevher parçasının tasarım deseninin kazara değil, dikkatli tasarım hususlarının ve planlarının sonucunun olduğunu anlamak önemlidir. AutoCAD, seçtiğiniz hemen hemen her şeyi çizmek ve tasarlamak için gerekli araçlarla birlikte gelen bir tasarım yazılımıdır ve bazı moda öğeleri tasarlamak bir istisna değildir.
Bu CAD yazılımı ve sezgisel arayüz, sekizgenler, tetrahedronlar ve sizin veya bilmediğimiz daha pek çok şey gibi karmaşık şekiller tasarlamanın zorluğunu ortadan kaldırıyor.
Endüstriyel Tasarım Aracı.
Her imalat ve endüstriyel organizasyonun amacı, herhangi bir ürünün üretiminde maruz kalan maliyetleri karşılamak için yeterli para kazanmaktır ve AutoCAD bu maliyetleri birçok yönden azaltmaya yardımcı olur. Bir CAD arayüzü kullanarak, sanayiciler hemen hemen her nesnenin fonksiyonel prototiplerini tasarlayabilir ve tasarım sürecinde işlevselliğini test edebilirler.
AutoCAD, üretime para yatırmaya gerçek bir ihtiyaç olmadan önce hem başlangıç prototipini tasarlamak hem de ergonomisini değiştirmek için araçlar sağlar.