Microsoft Edge nasıl kaldırılır (Devre Dışı Bırakma)

Microsoft, o zamandan beri Edge’in önceki sürümünün tüm Windows 10 cihazlardan resmi olarak kaldırılacağını ve 13 Nisan 2021’de değiştirileceğini duyurdu. Ancak yeni Chromium tabanlı Edge’i de kaldırabilirsiniz ve daha da önemlisi, kaldırmanız gerekir mi? Windows 10’da Edge’i kaldırma hakkında bilmeniz gereken her şey burada.

Microsoft Edge’i Windows 10’dan kaldırmalı mıyım?

Hayır. Bu gerçekten iyi bir fikir değil. Zararsız bir yazılım parçası gibi görünse de, Edge artık Windows 10’a eklendi ve işletim sisteminin ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Microsoft, “Microsoft Edge’in yeni sürümü bir Windows güncellemesine dahil edildi, bu nedenle onu kaldırma veya Microsoft Edge’in eski sürümünü kullanma seçeneği artık mevcut değil” dedi.

Bu, Edge’i kaldırma seçeneği olmadığı için Ayarlar veya Denetim Masası’ndaki normal kaldırma yöntemlerini kullanmaya çalışan herkes için açık olacaktır.

Elbette bu sınırlamayı aşabilirsiniz, ancak kendi kendine hizmet edebilir, çünkü Edge’in Windows’un diğer bölümlerinin çalışması için hangi işlevselliğe veya çekirdek koda ihtiyaç duyduğuna dair bir açıklama yoktur.

Sonuçta, işletim sistemi tarayıcının orada olmasını bekler, bu nedenle Microsoft’un isteklerine karşı tarayıcıyı kaldırmak, hattı daha da bozabilir veya Windows güncellemelerinde sorunlara neden olabilir.

Windows 10’da varsayılan tarayıcıyı nasıl değiştiririm?

Edge’i hayatınızdan çıkarmanın çok daha kolay bir yolu, uygulamanın tüm masaüstü kısayollarını silmek ve ardından varsayılan tarayıcınızı istediğiniz birine geçirmektir.

En iyi web tarayıcıları incelememizde bulacağınız gibi, mevcut harika seçeneklerin sıkıntısı yoktur ve işlem basittir. Aslında varsayılan web tarayıcınızı nasıl değiştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Edge’i atmadan önce, bir mola vermenizi öneririz çünkü aslında önceki yineleme için çok iyi bir güncellemedir. Chromium’a geçiş, Edge’in hızlı olmasının yanı sıra Chrome’da bulunan çok çeşitli uzantılardan yararlanmasına izin verdi.

Windows 10 ile uyumlu temiz bir tasarıma sahiptir ve ayrıca Android ve iOS için de mevcuttur. Hangi cihazı kullanırsanız kullanın, ayarlar ve yer imleri kullanılabilir olacaktır.

Ancak, gerçekten tarayıcıyı sisteminizden kaldırmaya kararlıysanız, aşağıda açıklanan PowerShell yöntemini her zaman kullanabilirsiniz.

Windows Edge nasıl kaldırılır (Devre Dışı Bırakma)

Edge’i kaldırmak biraz çaba gerektirir ve yalnızca Chromium sürümünden kurtulduğunuzu ve eski sürümü yerinde bıraktığınızı bilmelisiniz. Elbette Edge’den gerçekten hoşlanmıyorsanız, daha sonra istediğiniz zaman silebilirsiniz.

Bunu yapmak için Başlat menüsüne gidin ve powershell yazın. Listenin en üstünde Windows PowerShell adlı bir uygulama göreceksiniz. Kaldırma komutunu daha sonra kullanmak için bu sağ düğmeye tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır’ı seçin. Ayrıca, uygulamaya cihazınızda değişiklik yapması için izin vermeniz gerekir, bu nedenle Evet’i tıklayın.

Komut isteminde aşağıdaki komutu girin;

get-appxpackage * kenar *

Solda isimler ve sağda tarihlerin olduğu bir liste göreceksiniz. ‘PackageFullName’ başlığını bulun ve ayrıntıları sağına kopyalayın.

Son olarak, komut istemine aşağıdaki komutu yazın;

remove-appxpackage [kopyaladığınız ayrıntıları yapıştırın]

Ardından Enter tuşuna basın ve işlem tamamlanmalıdır. Ancak, gelecekteki Windows 10 güncellemelerinde sistemin uygulamayı yeniden yükleyebileceğini unutmayın.

 

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir